Thursday, February 23, 2012

im the loser!


ASSALAMUALAIKUM DUNIA,
Today’s post is not about love, will never be about feeling between boy and girl. But this post will be about family.

Setiap family of course will has a problem but this is about how we handle it right?? Actually aku nak cerita pasal masalah yang aku hadapi this time about my family. After daddy meninggal, there is no guy in my family cause adik beradik aku semua girls. So, tanggungjawab seorang lelaki yang menjaga perempuan or in other words, tugas as a father ni di take over my uncle. Segala kaum mak sedara and bapak sedara belah arwah daddy haram nak amek tau pasal anak2 sedara die but whatever...

I am so thankful that my pak lang is very bertanggungjawab person but one thing yang aku sangat pelik is about perangai die ni. Dia always bengang ngan adik2 aku padahal aku tak tau larh apa masalah adik aku dengan die. Kadang die cakap yang adik2 aku tak nak tolong atuk ngan nenek aku. Aku nak tanyalah an, ko nampak ke adik aku tak tolong atuk ngan nenek die??ko ad kat rumah ke??kalau atuk sesak nafas, semput, ko ada ke ngan die???sampai ko cakap kalau apa2 jadi kat atuk ko nak salahkan adik2 aku...pernah ko cermin diri sendiri???asyik nampak silap orang sampai silap diri sendiri tak nampak....Nampak diri sendiri sentiasa betul kan...

Ko pernah tanya aku, salah ke seorang pakcik menegur anak sedara die...tak salah tapi kena cara yang betul... aku tak cakap yang aku ni betul, baik or whatever tapi diorang adik2 aku, aku yang basuhkan taik die, aku bagi makan diorang dengan tangan aku sampai tangan aku ni jugak lah yang pernah pukul diorang sebab diorang nakal sangat...aku tau mulut adik2 aku ni jahat, kadang diorang kurang ajar, biadap, melawan orang tua tapi kita manusia kan????tiada yang sempurna, diorang remaja yang tengah nak naik, nak belajar menjadi dewasa, wajarlah diorang macam tu. Kuncinya is sabar. Manusia boleh berubah. Adik2 aku akan berubah menjadi yang lebih baik. Tapi perlu sentiasa di ingatkan. Bukan robot yang di programkan untuk membuat semua perkara tanpa mengeluh.

Aku tau diorang salah. Aku tau dan aku tak pernah menangkan diorang cuma aku nak ko cuba letak diri ko di tempat aku. Seorang kakak nak menegur adik die. This eldest sister, dah try macam2 cara supaya semua hati di jaga. Hati seorang pakcik. Hati adik2 die, nenek ngan atuk, mak sedara die. Semua hati dia nak jaga sampai kekadang die telan sakit sorang2. Brader D mungkin dah takde masa nak melayan aku. Siapa nak layan aku???aku sorang2 ko tau!!!!!!

Apa ko rasa when adik ko cakap camni kat ko dengan suara yang cukup sayu, cukup wat seorang kakak rasa die gagal lindungi adik2 die.........

“....camnilah hidup menumpang, kenapalah ayah meninggal....”

APA KO RASA????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Apa ko rasa gak bila ibu ko cakap dengan menahan sebak.......

“...ibu sorang2 kak, ibu tension tau tak, rasa macam nak bunuh diri pun ada, nak jaga anak2,nak jaga hati adik, nak jaga hati nenek ngan atuk ko......jangan sampai satu hari nanti ibu lari tinggalkan korang....”

APA KO RASA?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku tahan sakit sorang2. Kalau betul ibu tinggalkan kitorang, aku ada siapa lagi??????aku ada siapa lagi?????ko tak faham ke yang aku sangat sakit...salah aku bila adik2 aku tak jadi seorang anak sedara yang ko harapkan????salah aku ke bila kitorang menumpang kat rumah atuk ngan nenek??? SALAH AKU GAK KE BILA BAPAK AKU MATI?????!!!!!!! Kalau semua ni salah aku, demi ALLAH, aku mintak maaf. Musibah kalau aku cakap semua ni, pergaduhan yang sangat besar akan terjadi bila aku suarakan semua ni....Jadi biar aku telan sakit ni sorang2 supaya takkan ada lagi hati yang akan sakit. Takat hati aku ni, sejuta kali sakit pun takpe, berjuta kali remuk, hancur pun takpe for ibu dan adik2 aku....


Maafkan aku sebab semua ni memang salah aku walaupun tanpa sedar
-the sememeh girl-

AKU BUKAN BAGIAN RUSUKMU


Salam dunia >_<....,
Hari ni sangat sibuk sebab semua assignment due besok, apa kes??? Standard meyh, student an, procrastinate cam dah jadi my best friend foreverrrrr!!!! HEHE...

These posts kind of bored, anything about feelings are always being bored right...??? Hmmm...whatever it is, this my blog and I can write what I love to right??? This “sememeh” girl dah start membebel....just enough with your membebel  Cik Bai....OK! I’ll start now...not a chance right???
 About my love brader, the only guy who had stole my heart. He is already has a girl beside him and of course she is far beautiful than me...(small than me)

Aku text die to inform about one of our friend, his father just meninggal. That was the first time die reply my text. Hari tu aku hantar gambar aku main drum, haram die tak reply, sibuk dengan test katanya. I bet when that girl yang text mesti die reply without any doubt but when it’s come from me, You can think it by yourself right?? Heppp!!! Babap kang??!! THATS IS TOTALLY JAHAT TO THINK LIKE THAT BAI!!!!!

OK! He is busy. I admit it. Then we start talking about everything and anything. Habis aku cerita, aku tanyala pasal die punya FB yang aku slalu stalker but hilang out of blue. Rupanya die deactivate cause Ex-awek die cari die lagi. Die cakap camni....

Brader D: Akak W####  ni larh yang support aku lupakan N#### and start new relationship... Gua            : betulla lu ada awek baru??kurang asam tak gtau, gini ar membe...siape awek yang     malang ue???

Macam dulu bila tiap kali die cerita pasal die terjatuh cinta kat awek, aku akan sentiasa rasa perasaan macam ni...rasa macam tak cukup udara nak sedut, macam dunia ni dah berhenti berputar, semua orang macam terhenti....rasa macam jantung ni dah tak mampu mengepam darah...rasa macam tak mampu bernafas...rasa yang sangat sangat sangat sakit.....

YA ALLAH, sakitnya dada, sebak yang teramat sangat...sakit...sakit...dan sakit...Kadang aku tertanya sendiri, membodohkan diri sendiri, membuat diri sendiri kelihatan sangat kesian...hanya dengan mencintai die, menyeksa diri sendiri kerana menyayangi die...Dosakah aku kalau aku menyayangi die keranaMu YA ALLAH????Mungkin memang dia bukan untuk aku. ALLAH dah bagi petunjuk kat kau Bai, so open your eyes as wide as you can. Tengok takdir ALLAH, terima dengan redha bukan hanya pasrah. Ini bukan first time die cerita kat kau tapi kau yang wat bodoh, bagi nasihat suh die tackle those aweks in the same time kau melalak macam semua orang tinggalkan kau. Redha Bai...Relakan Die...

Brader D, tak tau larh untuk ke berapa juta kali, aku sangat menyayangi kau....sumpah aku sayangkan kau. Aku minta maaf sebab terlalu mencintai kau sampai aku bagi seluruh hati aku kat kau sedangkan kau tak nak walau secebis pun hati budak sememeh ni. Maafkan aku D.  Aku dah terima D kalau kau bukan untuk aku. Aku dah marah dah hati aku yang degil ni tapi mengambil sedikit masa untuk die lupakan cinta die pada kau walaupun aku dah paksa die. Maafkan aku...Aku sayangkan kau sebagai sahabat, sebagai seorang abang, sehinggalah sebagai seorang kekasih tapi malangnya ALLAH tak Izinkan untuk kau jadi kekasih halal untuk aku. Takpe, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Aku tak sesempurna dan sebaik die. Mungkin die perempuan terbaik untuk lelaki sebaik kau. Tiada lelaki sesempurna kau di mata aku. Doa aku agar ALLAH sentiasa lindungi kau, menjaga kau, menyayangi kau, sebab aku takkan mempunyai hak untuk menjaga kau. Aku doakan agar kau sentiasa bahagia di dunia until Jannah...biar cinta sampai ke syurga. JAGA DIRI BEBAIK BRO!

P/s: doa untuk diri sendiri, aku minta kekuatan, kesabaran dan ketabahan...agar aku tidak terleka dengan cinta dunia lagi. Agar aku sandarkan cinta ini padaMu YA ALLAH....TAPI...jaga die YA ALLAH....jagakan hatinya...jagakan hati ini agar die tidak akan jatuh cinta lagi....sebab cinta ini sangat menyakitkan....terlalu menyakitkan....


- aku berhenti berharap kerana aku bukan bagian rusukmu -
(admin)

Sunday, February 19, 2012

UNTITLED!!!

Salam Malaysia,
Post kali ni cam takde pape sangat kot...Kisah sahabat aku yang hilang tu mungkin nanti aku cerita sebab sekarang ni terlalu sibuk dengan final exam, test yang melambak...
Terlalu banyak aku nak cerita but now im not in the mood to tell bed time story to korang. I promise i tell all of that later...AGAIN,later ok....
Hidup this sememeh girl is quite kelam kabut dengan semua problem yang ada...family matter, study, my brader lagi...
Arghhh!!!!! rasa macam semua benda menyakitkan aku, rasa sedih, kecewa, rasa macam hidup aku ni terlalu semak dengan semua benda. Dada rasa macam nak pecah. Nak nangis tak nak mengalir plak...Rasa macam nak nangis sambil menjerit biar keluar semua beban hati ni..Biar semua orang tahu that Norbaizura Zainun is hurt a lot...hurt so much... Rasa macam hati aku kacau bilau BUT think positive Bai...
Aku rasa susah, ada lagi orang susah, ada lagi orang yang sakit hatinya berjuta ganda dari aku, berjuta susahnya dari aku, BERSYUKURLAH....ALLAH sayang aku so aku diberi dugaan untuk menguji aku....
TERIMA KASIH.....


Doa dari hati,
Ya Allah, aku hambaMu yang lemah,
Aku pinta sedikit kekuatan,
Aku mengemis sedikit kesabaran,
Aku menagih secebis ketabahan,
Agar aku mampu menghadapi dunia yang kejam ni
tanpa menggoyah tapi menambah imanku
menambahkan taqwa ku padaMu Tuhanku..
Jadikan aku hambaMu yang bersyukur...
Sesungguhnya aku lemah tanpaMu
Aku bukan sesiapa tanpa kasih sayangMu
Aku sesat tanpa petunjukMu...
                                                                           Kasihani aku.....
                                                                           ALLAH......

Tuesday, February 7, 2012

buat braderku!

Hari ni air mata ni mengalir lagi. Kali ni lebih deras sehingga penglihatan aku kabur dari biasa..
Kenapa??hmmm...menanggung sebuah rindu, meratapi sebuah persahabatan, menyesali sebuah perbuatan dan kata-kata....
To my dearest friend,
Aku rindukan kau...sangat rindu sampai dada aku sakit menangis merindukan kau...
Kau hilang tiba-tiba, text aku ko tak layan, no comment on my status or pictures kt facebook. Worse comes worse when i cant even find ur facebook account. Camne aku nak stalk ko doe???Hilang satu kerja baru aku.
Kalau kau hilang bertujuan untuk lari dari aku, please dont! im begging you, please dont ever run away from me because its killing me brader, its totally make me hurt so much...
Aku terlalu sayangkan persahabatan kita. Jangan sebab perasaan aku kat kau, persahabatan kita hancur beb. For our friendship aku sanggup ketepikan semua perkara terutama my feeling towards you. Perasaan yang hanya ALLAH Maha Mengetahui betapa aku sayang dan cinta akan lelaki ini. Kau takkan pernah tahu betapa sakitnya mencintai orang yang tak sepatutnya kita cintai. Kau takkan pernah tahu betapa seksanya rindu aku pada kau, dan Kau takkan tahu betapa sangat kasihanya diri aku ni....
Aku tak minta untuk kau balas perasaan aku ni tapi please kekalkan persahabatan ni. Aku takkan pernah halang or kisah if kau ada girlfriend baru walaupun hati aku pedih "sikit" but at least kawan dengan aku. Jadi sahabat aku macam dulu. Kau selalu ada bila aku perlukan kau dulu but sekarang ni kau macam terus hilang. Kenapa beb??aku ada salah ke??sorry sangat beb tapi jangan tinggalkan aku beb,aku tak tau nak wat apa. SUMPAH! aku rindu gila kat kau, Just anggap aku sahabat kau, aku tak pernah ungkit pasal tu kan?sedaya upaya aku berusaha agar kau tak nampak perasaan aku tu, kau tak tahu betapa berusahanya aku untuk tidak kelihatan janggal dan bodoh depan kau lepas kes "meluahkan" aku ue...kau gak yang cakap, aku je yang boleh selesaikan masalah kau,sekarang ni pe cer beb??siapa nak tolong selesaikan masalah kau sekarang ni??
Kalau kau terlupa aku takpe, sebab aku sentiasa ingat kau walaupun 24/7, sorry sebab aku just ingat kau bila aku siap solat, sebelum tdo, kadang-kadang dalam mimpi...maafkan aku sebab aku hanya mampu ingat kau waktu-waktu tersebut...maaf sangat-sangat...
Kengkawan aku cakap, cuba buka pintu hati kau untuk lelaki lain tapi maafkan aku beb sebab aku tetap boleh sayang kau seorang, hati aku ni macam ada kau seorang je, walaupun kau tak boleh sayang aku tapi halalkan rasa sayang aku pada kau ye brader...




p/s: luahan perasaan...hidup..hidup...
FAKTA: aku rindu kamu  :'(