Friday, May 24, 2013

ceritera aku, dia dan mereka...

Salam rakyat jelata....hehe =p

Today's entry is quite banyak untuk aku bercerita sebab dah lama tak mengupdate  belog ku tersayang ni. Nak jimat, kita cerita sekali yek??

     First comes first, i miss my adik-adik a lot. Bila rindu, tengok video diorang nyanyi, then tengok gambar-gambar diorang, and lastly mesti nangis. ='(  Miss them a lot.... Diorang punya action, the way they talk seriously buat aku happy and rindu giler. Yes, i love them a lot. They my family meyh. Selalu ada when i need. Just hope yang nothing happen to our relationship kan korang??? you guys are magic potion for every hurt and scars yang serang akak...thanks!!!

pra-dengar akustik...they made me so proud!

kezutan yew! "kak bai" is the best song ever...sebab korang yang nyanyi...
thanks gak for "your guardian angle" 

     Next, Alhamdulillah....result for last semester dah keluar and officially i'm graduated...YAHOOOO!!!!
it feels so good..relieved giler. After exam hari tu, aku kerja kat kedai buku yang aku pernah kerja dulu and guess what?? my lady boss still the same, i mean dia punya emotion larh kan. Aku try sabar a lot kot tapi still, she like never change, like whatever..Aku dah pun berhenti. Aku dah tak boleh nak kerja dengan dia lagi. Maybe aku yang tak boleh nak adapt the situation kan...now, i'm officially unemployed and penghutang ptptn yang agak banyak gak. Congratulation to me!!!!

    Then, hari tu my family macam bergaduh sikit ar but the words yang keluar semua agak menyentapkan hati. TERUTAMA when it comes from paklang punye mulut. Sekarang perasaan aku is like don't know. Nak kata menyampah pun tak, nak kata benci pun tak, entahlah ek. That time, aku just kesiankan atuk ngan nenek. he said something...

"hari tu akak dah janji dengan pak lang nak cakap kat adik..."

"......"

what should i say????? Nothing....takde sape nak dengar pape from mulut aku sebab aku tak cukup berani...i'm a coward..i'm a damn coward!!!!

   Adik mungkin salah, Adik mungkin biadap, Adik mungkin pemalas but the way you treat her that so called "mengajar" telah membuat Adik benci kamu. Selama ni walau apa pun yang korang buat, walau apa pun yang korang cakap pasal adik-adik aku, aku telan and aku just transfer that teguran yang korang suh aku smpaikan tu with the best way so my adik-adik takkan ada perasaan even just tak suka kat korang but akhirnya....

he said, " tak pernah lah paklang jumpa keluarga macam ni...."

    Macam apa ek??? explain!!! my adik only a teenager, masa ni lah dia memberontak, masa ni lah dia nak kenal dunia but aku still boleh handle perangai adik aku. There's a way yang ko tak pernah pun tanya, Yes ko lebih tua but tak nampak pun cara ko lebih tua?? Ko nak tunjuk yang sepatutnye aku yang muda-muda ni nak kena mengalah or ko nak menangkan ego ko???answer me!!!! (aku biadap....)


Pak lang,
   Terima kasih atas semuanya pak lang, terima kasih banyak-banyak. Terima kasih sebab jaga akak. Akak pernah rasa dulu yang pak lang sayang akak tapi sekarang, akak ragu-ragu. Entah-entah tu cuma rasa tanggungjawab pak lang pada akak dan adik-adik. Terima kasih kerana rasa tanggungjawab itu. Terima kasih banyak-banyak. Akak mintak maaf atas semua kesalahan akak dan adik-adik. Salah akak sebab tak pernah nak ingatkan adik, siapa kitorang ni. Salah akak sebab tak ingatkan adik-adik yang kami hanya menumpang  je kat rumah atuk. kami takde apa-apa. Yang kami ada cuma beban pada pak lang sekeluarga. Kami hanya menyusahkan pak lang sekeluarga. Akak faham if pak lang tak suka kami adik beradik. Tak pe, akak akan faham sampai akak mati. Maafkan akak dan adik-adik sebab tak pernah menjadi seperti anak-anak orang lain. Maafkan akak sebab gara-gara kami, pak lang tak dapat rasa macam keluarga lain. Maafkan akak. Sumpah akak rasa menyesal sebab akak dan adik-adik menyusahkan pak lang. Maafkan akak sebab akak lupa diri. Jangan risau, akak janji yang akak akan selalu ingat siapa akak lepas ni. Akak akan sentiasa sedar yang akak ni siapa.....akan selalu ingat....

Daddy,
    Akak mintak maaf sebab akak tak dapat jaga ibu dan adik-adik dengan baik, sepatutnya akak buat adik faham and tak benci kat pak lang, akak gagal ayah. Akak mintak maaf sangat-sangat. Akak bukan seorang kakak, anak, dan orang yang baik....akak tak jadi "orang" yang macam ayah pesan. Akak mintak maaf sangat-sangat. Sampai bila akak hanya beban kan??? hanya tau menyusahkan dan membuat orang menyampah. Akak tak guna kan???



p/s: i'm alone...tanpa daddy, tanpa brader n tanpa adik-adik voq....disisi