Friday, April 26, 2013

hari yang indah =p

Salam dunia!!!!

" i'm in love with you...and all this little things.." (one direction-the little things)
ala-ala anwar hadi plak skang ni bila post ada lirik lagu sikit...mwahaha!

     Sebenarnye, tujuan post kali ni aku nak cerita pasal the day when aku hang out dengan few friends including my brader aka my crush!!!! The day was awesome. Kitorang had fun a lot. Before jumpa die, my heart was like...hmmm, what should i do, am i suppose to keep quite or talk more, should i ignore him, OMG what should i do???? Lastly, i just sing at the ears..just go with the flow.

    It's been a while since our last met. So, i really like tak sabar nk jumpa die. First kitorang jumpa masa kat petrol station cause nak transfer passenger. That time aku just curi-curi tengok die. OH MY PRADA!!! okey, he's handsome, so much!!! my heart yang before tengok die was like train takde break suddenly stop beating. Subhanallah...kacak giler! =P hehe....Then die yang tegur aku first, " Bai...." bergetar dada ni hah...camane tuh???nasib baik tak pengsan tetiba tawuuu, dah larh handsome kau tu membunuh, suara kau plak...elak mati berdiri aku tawuu!!!! then kitorang pun borak macam biasa. Takdela awkward sangat..biasa je. We even took a picture together for the first time, just two of us!!! sweet!!. Adalah cam pelik-pelik sikit tapi, jangan layan sangat larh kot...

    Ada one time tu aku tengah borak with one guy ni, die nak mencelah tapi i was spoke with that guy, aku just cam layan sikit then back to that guy, time tu rasa bersalah gak tapi nak wat camne. It's just happened meyh...sorry bro, didn't mean to put you aside...hehe...but bro, you don't have to worry, you already have special spot in my heart! GOTCHA!!! You still love him Bai!!!!

   Hehe...ok i admit, memang aku ada perasaan kat die but guess what, aku rasa yang feeling aku more pada try nak sayang die as my best friend ever. Aku lagi sayang that friend ship than lovey dovey things...apa yang membuatkan aku yakin yang perasaan aku macam berubah sikit is because, aku dah tak nangis. Sepanjang hari tu aku risau yang aku akan menangis bila tengok die but fortunately, i don't!!! i don't even sad, i;m happy for all day...nice right???

    Tapi there's a doubt about aku tak nangis tu, whether my feeling memang dah berubah or aku dah jadi lebih kuat after semua yang dah jadi kat aku...aku kuat pada option kedua sebenarnye

    Wanna know a secret??? i think i fall for him AGAIN!!!!! =)
xoxo ; bai

Monday, April 22, 2013

Assalamualaikum and morning readers...

Do you remember my last post??yup..that one, the final examination things ...Alhamdulillah, everything was fine..InsyaAllah i'm graduate!!!! hehe...
That day already past. The day when i had to say goodbye to my beloved adik-adik....They're sweet...sekarang ni dah rasa rindu giler...rindu semua pasal diorang..rindu sangat-sangat!!!!!sobs sobs ='(

     Aliea, my sister da further study kt UNITI Port Dickson...early in the morning tadi die gerak dengan family angkat die. Gonna miss you Nyot!!!

     Sebentar je lagi, aku nak pegi hangout dengan kengkawan sekolah including my crush...OMGGG!!!!!!! MY CRUSHHHH!!! yang lebih menarik lagi, the girl yang selalu bermanja and bergurau senda dengan my crush tu pun ada...NICEEE!!!! We'll see what happen...makan nasi ke makan hati aku hari ni...I thought that feeling dah takde but still ada...what should i do????? Whatever happen, i'll let you know on the next post...choww!!!




                                                                                       xoxo: bai

Monday, April 1, 2013

double STRESSS!!!

salam dunia! (bajet dari bulan plak aku ni.. =_=" )
YES! I'm double stress!!! kenapa ek??? try imagine betapa stressnye aku masa taxation punye paper before ni.....

and now, imagine plak dua paper yang akan aku amek and the gap between those paper macam gap waktu breakfast ngan lunch....erm.....macam melampau plak ek??sebenarnye gap sehari..mwahaha!!!

Whatever it is, just hope that yang i can make it successfully ok, pray for me...I'm so scared actually. MAF330 and FAR360...please be kind with me ok...PLEASE love me as i do to you..hehe NICE!!!

p/s: I know that post kali ni short and the language and composition ayat pun terabur. Betapa stress nyer hamba...just pray for me...love u all...XOXO: BAI