Sunday, April 29, 2012

RESULT OH RESULT !!!

Salam negaraku...
Post kali ni aku nak cerita pasal result semester lepas...HAMPEH!!!
Pointer aku turun gilaaaa!!! fail satu subjek...again, aku akan amek this paper again next semester together with plenty of other subjects. Perasaan tak tahu ar nak cakap. Nak nangis pun macam tak guna. Dengan bermacam benda jadi kat aku, aku da rasa tawar, setawar air di air tawar. Terselit tongue twister sikit. Takpela, layankan je larh yek...
     Membe aku cakap, dengan masalah duit bagai semua ue, jadi salah satu punca atau sumbangan besar kepada kejatuhan aku pada zaman atau era ini. Sebenarnye tak payah nak salahkan masalah ue. Mungkin betul salah satu puncanya sebab masalah aku tu tapi semua orang ada masalah gak meyh. Kenapa semua orang tak macam aku plak?? Fikirkan di situ. Semua orang ada masalah tapi bezanya ialah cara kita tangani masalah and emosi kita. Am i right??? Absolutely...Another reason is, hubungan or relationship. "HABLUMMINALLAH" and "HABLIMMINANNAS", hubungan manusia dengan Allah dan hubungan kita sesama manusia. Aku mengaku yang aku berdosa. Aku cuba nak jadi lebih baik tapi silap aku sendiri, tak kuat, tak teguh pendirian. Ibu cakap, solat tu jaga tapi aku.....??? Mungkin aku terlalu sibuk hal orang. Mungkin perbuatan atau kata-kata aku menyakitkan orang lain. Tanpa aku sedar. Dan semua ini terjadi tanpa redha Allah. Aku mohon maaf...maaf dari hati.
     So, seperti biasa aku akan tanamkan azam untuk belajar dengan lebih bersungguh, menjadi lebih tabah dan menjadi manusia yang lebih keras hatinya. Jangan nak mengada menangis untuk sesuatu yang tak patut langsung untuk di tangisi. Aku kena kuat. Menjadi manusia yang sentiasa mendapat keredhaan Allah dalam tiap tutur kata dan tingkah laku ku,InsyaAllah...Aku nak jaga ibu and adik-adik. So, aku kena kuat. REMEMBER! kau kena kuat Bai!!! FIGHTING!!


DON'T GIVE UP!
     " Perjalanan hidup ini masih panjang, terlalu banyak ranjaunya. Kita tak tahu, mungkin sepanjang perjalanan itu di hiasi langit cerah, bunga-bunga, kicauan beburung...Atau mungkin juga di temani awan mendung, hutan yang gelap tanpa cahaya sehingga kita terjatuh tanpa amaran. Tapi janganlah kau jatuh dan terus mengalah, ada ranting pokok untuk kau berpaut atau mungkin ada tangan yang menghulur, membantu dan berjanji akan menemanimu sepanjang perjalanan yang penuh onak duri dan berliku ini. Bangun dan berdirilah dengan bangga kerana kau telah berjaya melalui ranjau itu tanpa kenal apa itu putus asa....

Saturday, April 28, 2012

my dreams ("Just The Way You Are" - Bruno Mars)


salam malaysia...
tadi explore youtube then aku jumpa this cover from this brader, Sam Tsui...aku kenal rapat dengan die taw...tak caye ke???tak caye dah....(aku kenal die tapi....die tak kenal aku langsung!!! >>>>memang nak kaki minah ni!)
     Dengar this song, with the way die perform, plus arrangement yang best....just wondering, kalau lah satu hari nanti ada seorang lelaki nyanyi this song for me and only for me, just like this, plus environment yg romantic, nyanyi dengan seikhlas hati...aku boleh mati keharuan!! so nice, so sweet and it feels so right...dengar brader ni perform camni pun aku dah boleh meleleh, apatah lagi lelaki yang aku suka, perh!! Maybe dalam mimpi jew larh but its enough klau aku dapat dengar lelaki idaman aku nyanyi just like this even just dalam mimpi...aku da bersyukur giler...

nota kaki : dengar dengan hati lain rasanya bila dengar dengan telinga saja...buka hati dan dengar>>>>sgt mengharukan...I love it so much (~_~)

Friday, April 13, 2012

KEMAAFAN = KETENANGAN????

SALAM SATU MALAYSIA!!!!!
Erkk!!! Tersemangat waja plak hari ni...Takpe la sekali sekala kita bersemangat. Bagus untuk kesihatan jasmani dan rohani. Menganjalkan kulit muka dan wajah akan kelihatan muda berseri.....bla..bla...bla...
MY MAN: Darling, you are talking nonsense my dear...to the point alright??
ehemmm!!!cubaan suara>>>>>> 1, 2, 3....
    
     Merujuk perkara di atas, benarkah dengan kemaafan kita mampu peroleh ketenangan hati dan jiwa. Sebenarnya, jiwa aku tengah kacau dengan pelbagai gangguan dalam hidup aku recently. Pasal kes perompak duit aku ue....aku lom cerita ae???ok since aku rajin, aku cerita...
     
     Pada suatu pagi yang hening, aku dengan dua tiga membe nak pergi exam MUET, exam english ue. Before kitorang pergi ke destinasi, kitorang singgah kat petrol station. Aku pun pergilah withdraw duit. Suprisely, I didn't found my ATM card. Then aku wat don't know jew larh cause tak nak emosi terganggu masa exam. Balik ue, lepas jew grab lunch dengan sorang membe, aku naik bilik then call abg bank dengan niat yang suci block my card but perkara yang sangat "menarik" terjadi...ikuti conversation aku bersama abg bank di bawah (sumpah! ayat aku poyo)

AKU: abg, saya nak report card atm saya hilang, could you please block my card??
ABG BANK: hari ni ada transaction tak??
AKU: takde, last pagi tadi saya nak keluarkan then card saya hilang...
ABG BANK: tapi ni baru ada transaction...(mase tu 5min yang lepas)
AKU: berapa ek and katne??
ABG BANK: kat terminal larkin sebanyak RM300
AKU: ........

Masa tu aku dah agak someone, cause die jew yang ada kat tempat tersebut. Aku terus ngadu kat Liya ngan Pikot. Padahal masa tu aku nak keluar dengan diorang aw. Sedih gilaaaaaa!!!! Pastu aku amek wuduk cause aku sedar yang aku lom sembahyang lagi. Masa aku nak masuk bilik, membe aku tetiba tarik aku keluar. Die cerita punya cerita then die ad target someone. Padahal aku takde cerita kat sesiapa except my sisters pasal benda ni. This membe and budak2 bilik tahu larh cerita ni tapi tak tahu yang aku syak this person. Bukan aku dengan this member je taw but one of my budak bilik pun dah target die.
     Nak lagi best?? bukan takat this RM300 but aku penah hilang RM800 before this but card atm tak hilang. Tengok entry aku tajuk "POST YANG MARAH...(-_-)" And believe me, this person jew yang tahu my pin number yang pelik. Nak lagi tak???tadi tu just appetiser, hidangan utama nye is, my member hilang RM1000 with the same method, and other member hilang RM1040 and di withdraw dekat ATM BANK ISLAM TERMINAL LARKIN!!! SO SWEETTT OF YOU!!!!
     And for the DESERT, kitorang jumpa parent die but seems like parent die tak percaya. Kitorang terus jumpa this person then asked her nicely. At first, die tak ngaku but suddenly dengan alasan yang die just nak try cause aku ada sebut my pin number in front of her, die ngaku die amek my money yang RM300. Die tak tahu kenapa die amek duit aku cause die takde masalah kewangan. But according to the CCTV, die keluarkan and amek MY MONEY using MY CARD without any doubt. Lancar, pantas and tuntas except masa die tengok fone maybe look for my pin number. Then, dengan nama ALLAH, and SUMPAH, die cakap yang die tak amek yang lain. FINE!!!but my friend ada text die. Time tu secara tak sengaja die terngaku plak. YOU'RE SO NICEEE!!!
     So, sebab tu sekarang ni aku tak tau nak wat apa. Ikutkan aku, I just want it settled down by pay back all the money that you took and I'll forgive you but I'm not sure kita bley jadi macam dulu sebab aku tak percaya kat kau lagi. But orang yang banyak bantu aku suh aku teruskan kes ni yang tergantung macam tu jew. Aku tak tau. SUMPAH! aku tak tau nak wat apa. Aku perlukan masa untuk berfikir dengan tenang so aku takkan regret later. Tengokla macam mana...aku tak janji apa-apa.

To that "pencuri",
Aku layan ko dengan sangat baik, aku jujur dengan ko, akucuba paham ko walaupun ko tak pernah paham aku. Aku terima kau apa adanya kau. Aku jaga hati ko. Aku ikhlas dengan ko. AKU SAYANG KO tapi ini yang kau balas kat aku???BAGUSSSS!!!
Aku pernah cakap kat kau, aku tak kisah kawan aku jahat mcam mana pun. Ko nak clubing??lantak ko...ko nak main perempuan, nak main lelaki, nak ganja, dadah, arak, kongsi gelap or whatever pun LANTAK KAU just JANGAN TIPU AKU AND JANGAN TIKAM BELAKANG AKU!!!!tu jew...susah ke???
Aku pun pernah cakap, jangan ganggu hidup aku. sebab aku tak kacau hidup orang. Once ko cari pasal dengan aku, aku bley susahkan seumur hidup ko and masa tu jangan cakap aku kejam sebab kau kejam dengan aku dulu.....JANGAN CARI PASAL DENGAN AKU!!!!!
Tegur aku if aku salah. Aku terima and aku cuba berubah tapi jangan buat aku ni macam manusia bodoh....Terus terang, aku fed up dengan kau, aku marah, annoying, rasa macam bodoh sebab percaya kau...."pembelit"

P/S : kau, aku, dan die tau siapa....





Sunday, April 1, 2012

SUMPAH AKU PANAS!!!!

(sick of crying, tired of trying...yes, im smiling, but inside im DYING!)
SUMPAH AKU PANAAS DENGAN SESETENGAH MANUSIA YANG BERNAMA LELAKI YANG GATAL NAK MAMPUS!!!!!
LEBIH AKU BENGANG WITH LELAKI TUA!!!! IBU AKU BUKAN JANDA BUT BALU, BAPAK AKU MATI BUKAN SEBAB AKU NAK, SO THEN KORANG NAK MENGGATAL LARH???? JUST DONT YOU DARE TO THINK THAT DAMN THOUGHT.... SO TOLONG JANGAN GANGGU KEHIDUPAN AKU, IBU NGAN ADIK-ADIK AKU....KALAU MANUSIA MACAM KO TAK PAHAM BAHASA MELAYU NOW LET ME TELL YOU THIS IN ENGLISH.
"HEY FUCKING OLD MAN, STOP DISTURBING MY FAMILY, JUST STAY AWAY FROM US, JUST KEEP THOSE DAMN "AYAT-AYAT CINTA", "AYAT-AYAT BUAYA" JUST TO FULLFILL YOUR "NAFSU BINATANG"....
KNOW WHAT, BETTER KO INGAT AKHIRAT, INGAT BINI KAT RUMAH, INGAT ANAK-ANAK, BAIK KO WAT BANYAK AMALAN BILA KO MATI NANTI, UMUR KO TAK LAMA LARH SEYH!!!!!
AKU TAK PERNAH GANGGU HIDUP KORANG, TAK PERNAH NAK TAU PASAL KORANG EVEN JUST YOUR NAME....JADI, JANGAN GANGGU HIDUP AKU!!!!! SEKALI KAU GANGGU HIDUP AKU, HIDUP KO DAH DALAM TANGAN AKU, JANGAN WAT AKU JADI GILA THEN AKU WAT KEJE GILA....
DEAR MY LOVELY AYAH,
AKAK RINDU SANGAT KAT AYAH, AKAK SELALU TANYA  DIRI SENDIRI, KENAPA ALLAH AMBIK AYAH DARIPADA AKAK TERLALU AWAL. AKAK BELUM SEMPAT BALAS SEMUA JASA AYAH....AKAK TAK KUAT AYAH NAK TANGGUNG SEMUA NI....AKAK INGAT LAGI AYAH RENUNG AKAK MASA SEBELUM AYAH PERGI, MASIH HANGAT TERASA GENGGAMAN TANGAN AYAH...SUMPAH AKAK PENAT AYAH.....KADANG AKAK RASA MACAM NAK LARI SEJAUH MUNGKIN, PERGI KAT TEMPAT YANG LANGSUNG TIADA ORANG KENAL....AKAK TAK TAU NAK WAT APA....AKAK BUNTU, AKAK KELIRU, SEMUA NI SEMAKKAN DADA AKAK....AKAK RINDU AYAH, SANGAT -SANGAT RINDU....AL-FATIHAH.....
YA ALLAH, AMPUNKAN SEGALA DOSAKU, TEMPATKAN AYAHKU DI TEMPAT ORANG YANG BERIMAN....BERIKAN AKU PETUNJUK DAN HIDAYAH MU, BIMBING AKU MENUJU REDHAMU, JAGA HATIKU, TEGUHKAN IMAN DAAN PENDIRIANKU.....BERIKAN AKU KEKUATAN, KESABARAN DAN KETABAHAN DALAM MENGHADAPI DUGAAN DAN UJIAN MU...AMIN....

NOTAKAKI: MAAFKAN AKU TERKASAR BAHASA......MAAF

AZIMAT CINTA BY BABAI

assalamualaikum dunia>>>>>>>>  (^.^)
setelah sebulan menahan perasaan yang membara nak update blog tapi tak dapat cause so buzy with all the exam paysperrrrs, hari ini aku update larh...
As usual, aku akan cakap yang i have a lot of things to say but aku tak nak taip sekarang cause aku penat isi kemahiran insaniah tadi. "Begging letter" or surat rayuan kolej pun aku tak wat lagi....(malas nyer ko ni awek!)...kenapa nak wat surat ue???cause aku terlepas tarikh permohonan kolej, takkan nak cacak kemah kat dataran kot. Tak pasal-pasal kang tercacak kepala aku dek penyapu makcik cleaner...dah macam "Final Destination" kang...Kematian yang sadis tawuuuuu...SERAM NIHHH!
For the appetizer, aku nak letak rakaman suara minah sememeh kt dalam blog aku yang tersayang. This rakaman tercipta apabila pada satu malam minah sememeh ni melalak lagu siti nurhaliza, tajuk die azimat cinta, then ad awek cute dengar, then awek cute ue request nak rakam suara this minah sememeh....minah sememeh ni nyanyila dengan penuh perasaan cause da lama die tak melalak...meroyan agaknye minah ue....so, dengar larh yew...if tak sedap korang bley mute kan atau pun afundi keluar this minah ok (^_^)...adiosss!
http://www.facebook.com/ajax/messaging/attachment.php?attach_id=3e7cece43906c2e1ea4c28d963cc6c48&mid=id.353244251394593&ext=1333209668&hash=AQD1Y8KWyiwIjffe